Ik ben toch niet gek?

Praktijk  Bekkers

Integratieve

Coaching , Counseling en Therapie

Naar een jongerentherapeut? 

Ik ben toch niet gek?

Dit hoor ik vaak van jongeren. Voor lichamelijke klachten ga je naar de huisarts, dat spreekt vanzelf. Het zou mooi zijn om bij psychische klachten net zo vanzelfsprekend naar een (jongeren)therapeut/-coach te gaan. Gevoelsmatig is deze stap ook voor ouders vaak wat lastiger. Gaat het niet vanzelf over, het is toch gewoon de leeftijd, de puberteit? Dat kan alleen wel erg lang duren. In de tussentijd staat de ontwikkeling stil.


Waarom leren je als  jongere alles over Napoleon, het skelet en grammatica, maar vertelt niemand je iets over gedachten, gevoelens, en jouw ingewikkelde superdrukke leven? Het is soms al gewoon hartstikke moeilijk om jong te zijn, laat staan als er allemaal problemen bij komen als negatief zelfbeeld, depressieve gevoelen, faalangst, scheiding, pesten, wel willen, maar je er niet toe kunnen zetten om te leren, gedragsproblemen. Ik hoop dat ik het een beetje gemakkelijker voor je kan maken. Integratief betekent dat je alleen verandert wat je wilt veranderen.


Zo bekeken is integratieve jongerentherapie/-coaching eigenlijk een prachtig cadeau, want wat is er nu mooier dan bij moeilijkheden er zelf voor kunnen zorgen dat je weer lekker in je vel zit en je je fijn kunnen voelen?

Copyright  ©  All Rights Reserved

Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg